Marc Koster sluit Winter Kampioenschap af met vierde plaats


11 Mar 2007 - The Final Six, de laatste wedstrijd van het Winter Endurance Kampioenschap, werd gewonnen door equipe Van Dijk en Van der Berg. Zij legden met hun Saker Sportscar 118 ronden af. Rob de Laat en Marcel Broersma kwamen in de tot 2000cc-klasse als tweede over de finish, waarmee zij de kampioenstitel op hun naam schreven. In dezelfde klasse wisten Dillon en Marc Koster en Bertus Sanders het gevecht om de derde plaats niet in hun voordeel te beslissen en besloten het winterseizoen met een vierde positie.

De stralende zon zorgde er vanochtend tijdens de kwalificatietraining voor dat het vochtige asfalt van Circuit Park Zandvoort snel opdroogde. Hierdoor slonken direct de podiumkansen al voor Marc en Dillon Koster en Bertus Sanders, aangezien hun BMW 120d onder droge omstandigheden toch wat minder competitief bleek dan op regenachtige momenten. Uiteindelijk plaatste het racetrio zich, deels te wijten aan een verkeerde bandenkeus, op de tegenvallende negende startpositie (27 overall).

Met Marc Koster aan het stuur, bij de start van de laatste ronde van het Winter Endurance Kampioenschap, ging het hard met het oppoetsen van de tegenvallende startpositie. Koster kwam na n uur rijden namelijk al als vierde door, met rele kansen op een champagnedouche op het erepodium. Op de helft van de wedstrijd wist Dillon Koster zelfs de derde podiumplaats, achter de twee ETCC-bolides, te veroveren, maar moest in de eindfase van de wedstrijd toch toegeven aan de snelheid van de Renault Clio 2.0 van Equipe Becker/Vos/Bergervoet. Uiteindelijk besloot het racetrio haar tweede gezamenlijke winterkampioenschap dus met een vierde plek.

Bertus Sanders: Tijdens de kwalificatie hadden we de verkeerde bandenkeus gemaakt. Hierdoor zijn we wel wijzer geworden, maar deze wetenschap moesten we bekopen met een tegenvallende startpositie. Op zich geen ramp, want na een uur lag Marc (Koster, red.) al weer op koers. Het team had met de pitstops een goede prestatie neergezet, maar helaas hadden we met deze droge omstandigheden weinig kans. Het was een erg geslaagd seizoen en we hebben ons goed staande weten te houden in de strijd met de ETCC BMWs.

Marc Koster: Ik startte vanaf de negende positie (27 algemeen), maar wist al snel veel posities goed te maken en kwam al als vierde binnen. Voor die tijd had ik echter nog wel een spannend momentje toen pal voor mijn neus twee BMWs elkaar raakten bij de Audi-S-bocht en rakelings achter mij langs schoten. Ik verwachtte een klap, maar die kwam er gelukkig nooit. Uiteindelijk is de vierde positie in dit startveld weer een prima resultaat met de BMW 120d. Het kampioenschap is ieder jaar weer een belangrijke voorbereiding op het nieuwe raceseizoen dat straks weer gaat beginnen en heb de intentie de samenwerking met Dillon en Bertus volgende winter weer voort te zetten!

Dillon Koster: Ik heb eigenlijk een vrij rustige wedstrijd gehad. We hadden vandaag iets meer geluk nodig gehad om weer op het podium te staan. Wat meer regen had ons absoluut op het podium kunnen brengen, aangezien de BMW 120d onder natte omstandigheden competitiever is. Desondanks sluiten we met een vierde positie met opgeheven hoofd het winterseizoen af en kunnen we ons klaarmaken voor het echte raceseizoen dat straks weer begint!

Marc en Dillon Koster en Bertus Sanders komen tijdens de Paasraces op 9 april a.s. te Zandvoort weer in actie. Waarschijnlijk treffen de heren elkaar dan in de BMW 130i Cup.

UITLSLAGEN THE FINAL SIX
Uitslag algemeen: 1: Equipe van Dijk/vd Zwaan in 118 ronden, 2: Equipe Storm/van Splunteren op 1:02.296 minuut en 3: Equipe de Wit/van der Kolk op 3 ronden.

Uitslag tot 2000cc-klasse: 1: Equipe Fridman/Zelenov/Shapovalov in 116 ronden, 2: Equipe de Laat/Broersma op 43.929 seconden, 3: Equipe Becker/Vos/Bergervoet op 7 ronden en 4: Equipe Koster/Koster/Sanders op 7 ronden.