Marc Koster bereidt zich voor op nieuw seizoen


01 Apr 2007 - Marc Koster zal komend weekend tijdens de Paasraces, al jaren de traditionele seizoensopening van de Nederlandse autosport, beginnen aan zijn tweede seizoen in de BMW 130i Cup. De inwoner van Blaricum zal dit seizoen uitkomen voor Certainty Racing Team, met Dillon Koster en Rintje Ritsma als teamgenoten.

Hiermee zet Koster de samenwerking voort die hij in de winter al met Certainty-eigenaar Dillon Koster, overigens geen familie, had. “Ik heb al twee winters samen met Dillon Koster en Bertus Sanders in het Winter Endurance Kampioenschap gereden”, lichtte de 35-jarige internetondernemer toe. “De samenwerking met Dillon Koster is altijd goed geweest en ik kijk er erg naar uit om deze samenwerking nu in het raceseizoen voort te zetten.” De verwachtingen voor dit seizoen vat Marc kort samen: “Ik hoop met Dillon samen in de top mee te kunnen rijden en zoveel mogelijk podium plaatsen te kunnen gaan scoren. De ervaring en snelheid is er in ieder geval.”

Buiten zijn teamgenoot, wordt Marc Koster dit seizoen ook verenigd met BMW Amsterdam, Nederlands grootste BMW-dealer. “Ik werk buiten de autosport al met BMW Amsterdam samen. MKA Autobekleding is mijn bedrijf, dat voor BMW Amsterdam de lederen interieuren van hun auto’s verzorgt. Als sponsor van Certainty zal onze band alleen nog maar beter worden! Hetzelfde geldt voor mijn trouwe sponsor Target Automotive, waarmee ik zakelijk al lange tijd een erg goede samenwerking heb en die me ook in 2007 op sportief gebied zullen blijven steunen.”

Traditioneel het seizoen aanvangend tijdens de Paasraces en afsluitend met de Finaleraces, zal Koster tussentijds tevens nog in actie komen tijdens onder andere het voorprogramma van het WTCC en de Masters of Formula 3, dat waarschijnlijk naar het Belgische Circuit Zolder verplaatst zal worden. “Het WTCC op 5 en 6 mei zal waarschijnlijk het hoogtepunt van het seizoen zijn”, verheugt Koster zich. “Het WTCC (wereldkampioenschap toerwagens, red.) staat namelijk altijd garant voor veel spektakel. Aangezien BMW erg dominant is in deze klasse, zal er veel interesse vanuit de BMW-dealers zijn, ook richting de BMW 130i Cup.”

En kosten noch moeite zijn bespaard om deze BMW 130i Cup in 2007 nog beter voor de dag te laten komen, dan dat in 2006 al het geval was. Zo worden onder andere de portieren en achterklep van de BMW 130i vervangen door kunststof-exemplaren, waardoor het totale gewicht met zo’n zestig kilogram gereduceerd zal worden, zullen de wielen dit seizoen 18 inch meten en zal een nieuw soort Pirelli-band voor meer grip zorgen. Hierdoor is de verwachting dat de BMW 130i Cup twee tot tweeënhalf seconde per ronde sneller zal zijn ten opzichte van vorig jaar.

De Paasraces, met twee wedstrijden in de BMW 130i Cup, worden verreden op 7 en 9 april aanstaande te Circuit Park Zandvoort.