Marc Koster zesde tijdens WTCC-weekend


07 May 2007 - Marc Koster kan met redelijke tevredenheid terugkijken op het WTCC-weekend, waarin hij als negende en zesde in de Samsung BMW 130i Cup finishte. Desondanks kon de Blaricummer geen vervolg geven aan de zo goed verlopen Paasraces, waarbij hij tweemaal als vierde onder de finishvlag doorkwam.

Tijdens de twee kwalificatiesessies noteerde Koster twee snelste rondetijden van 1:55.327 en 1:55.216. De som van deze tijden leverden hem een enigszins tegenvallende negende startplek op. “We zijn er nog niet helemaal uit wat het exacte probleem was, maar ik heb waarschijnlijk in mijn snelste ronde bij de Audi-S-bocht een stuurfout gemaakt. Desondanks is er vanaf de negende startpositie nog genoeg mogelijk.”

Na de primeur van het WK-toerwagens op Nederlandse bodem, werd het startsein gegeven voor de derde ronde in de Samsung BMW 130i Cup. In de beginfase verloor Marc Koster door het gedrang direct een aantal posities aan zijn concurrenten. Een aantal crashes in de voorhoede zorgde er vervolgens voor dat Marc zijn verloren posities kon terugwinnen. Uiteindelijk finishte de internetondernemer op de negende plaats en kon dus niet profiteren van het feit dat na de eerste race de topacht wordt omgedraaid (nummer acht start de tweede race op pole). “Dit was een race die ik zo snel mogelijk moet vergeten,” sprak Koster teleurstellend uit. “De wedstrijd verliep erg moeizaam en ik kan er niet echt een directe verklaring voor geven. Ik had veel last van onderstuur en het leek wel alsof ik wat vermogen tekort kwam in sommige bochten. Helaas had ik ook nog een aanvaring met André de Vries, waardoor ik net naast de pole-position voor de tweede wedstrijd greep.”

Verliep de sprintrace van de BMW 130i Cup, onder toeziend oog van BMW directeur sportief Mario Theissen, nog vlekkeloos, in de tweede race werd het veld flink uitgedund door de diverse incidenten op de baan. Marc Koster wist zich hiervan afzijdig te houden en besloot uiteindelijk, na een hevig gevecht met Allard Kalff, als zesde het weekend. “Ik ben erg happy na deze race,” liet Koster weten. “Ik wil gewoon met veel plezier en zonder veel schade dit kampioenschap kunnen rijden. Even leek dat laatste echter onvermijdbaar toen André de Vries vlak voor mij in het Scheivlak spinde en als een ongeleid projectiel terug de baan opkwam. Het valt dan niet te voorspellen wat de juiste plek is om er langs te gaan en heb dus uit alle macht geremd. Hierdoor verloor ik enigszins de aansluiting. De wegligging van de BMW was door mijn race-engineer Herman de Jager een stuk verbeterd tov de eerste race, hierdoor kon ik lange tijd een leuk gevecht met Allard Kalff leveren. Dit maakte mijn weekend weer helemaal geslaagd.”

De volgende wedstrijden in de Samsung BMW 130i Cup worden verreden tijdens het Pinksterraces op 26 en 28 mei te Circuit Park Zandvoort.

Marc Koster wordt gesteund door onder andere Plasma-Discounter.nl, Autostoeltje, Barbeque Shop, Target Automotive, Connective Power, Smokeywindows.com en BMW Amsterdam.

UITSLAGEN WTCC ZANDVOORT SAMSUNG BMW 130i CUP 2007
Samsung BMW 130i Cup Race 1: 1: Tim Coronel in 19:30.061 minuten, 2: Jan-Joris Verheul op 0.641 seconden, 3: Bas Schothorst op 0.916 seconden en 9: Marc Koster op 13.761 seconden.

Samsung BMW 130i Cup Race 2: 1: Ricardo v/d Ende in 31:24.649 minuten, 2: Tim Coronel op 0.268 seconden, 3: Donald Molenaar op 1.063 seconden en 6: Marc Koster op 1.446 seconden.