Moeizaam verloop van Pinksterraces voor Marc Koster


28 May 2007 - De Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort zijn voor Marc Koster stroef verlopen. De Blaricummer finishte in eerste race van de Samsung BMW 130i Cup als tiende, terwijl hij teleurstellend uitviel in de tweede wedstrijd later op de dag.

In de twee kwalificatietrainingen voor de vijfde ronde in de Samsung BMW 130i Cup noteerde Koster twee snelste rondetijden van 1:55.373 en 1:55.456. Hiermee verzekerde Koster zich van de elfde startpositie. Teleurstellend, zo oordeelde hijzelf. “Ondanks dat deze klasse erg competitief is, hoor ik niet thuis op de elfde startplek. Er zit iets in de auto waardoor ik snelheid tekort kom. Dit kost me absoluut veel tijd. We moeten kijken wat we kunnen doen om dit probleem te verhelpen.”

Voordat het startsein gegeven werd voor de eerste BMW 130i-race schoof Marc Koster nog een extra plek op, doordat André de Vries vanuit de pitstraat zijn wedstrijd zou aanvangen. Dit extra plekje verloor Koster echter weer bij de start, toen Sebastiaan Bleekemolen hem wist te passeren. “Vervolgens zag ik bij de Rob Slotemaker-bocht mijn teamgenoot Dillon hard in de vangrail schieten,” vertelde Marc. “Daarna verloor ik de aansluiting met de kop van het veld, doordat mijn BMW nog steeds snelheid tekort komt. Dit kost me gewoon een seconde per ronde en dat is in deze competitieve klasse funest. Laten we voor de tweede race maar hopen op regen.”

En de regen kwam. Vlak voordat de opwarmronde van de tweede wedstrijd werd aangevangen, vielen de regendruppels voorzichtig neer op het Zandvoortse circuit. Maar waar de weergoden wel goed gezind waren, was het geluk echter niet aan de zijde van de 35-jarige ondernemer. Koster werd namelijk slachtoffer van een kettingbotsing in de Tarzanbocht, waardoor zijn uitlaat tegen zijn achterband werd geduwd. Marc moest hierdoor zijn witte BMW 130i noodgedwongen al in de eerste ronde met een lekke band aan de kant zetten. “Door het gedrang in de eerste bocht ontstond er een kleine file, waardoor ik Bas Schothorst raakte en Nick Bleekemolen vervolgens tegen mij aan reed,” blikt Koster terug. “Hierdoor sleepte mijn uitlaat tegen mijn band, die hierdoor klapte. Ik heb de auto dus aan de kant moeten zetten. Erg jammer om al na één ronde de strijd te moeten staken.”

De volgende wedstrijden in de Samsung BMW 130i Cup worden verreden tijdens het Dutch Power Pack Festival op 7 en 8 juli te TT Circuit Assen.

Marc Koster wordt gesteund door onder andere Plasma-Discounter.nl, Target Automotive, Smokeywindows.com en BMW Amsterdam.

UITSLAGEN PINKSTERRACES SAMSUNG BMW 130i CUP 2007
Samsung BMW 130i Cup Race 1: 1: Bas Schothorst in 19:26.801 minuten, 2: Ricardo van der Ende op 0.177 seconden, 3: Tim Coronel op 0.633 seconden en 10: Marc Koster op 22.727 seconden.

Samsung BMW 130i Cup Race 2: 1: Jan-Joris Verheul in 31:19.690 minuten, 2: Ricardo van der Ende op 2.708 seconden, 3: Tim Coronel op 3.040 seconden en uitgevallen: Marc Koster.