Ook tweede race Toerwagen Diesel Cup gewonnen door Marc Koster en Bertus Sanders


28 Mar 2008 - Nadat het snelle raceduo de allereerste race van de Toerwagen Diesel Cup al wist te winnen, hebben Marc Koster en Bertus Sanders ook in de tweede race de overwinning naar zich toegetrokken. Tijdens de Kinzo Paasraces op Circuit Park Zandvoort werd de sterke competitie in het eerste weekend van de Toerwagen Diesel Cup onderstreept, daar de podiumplaatsen door drie verschillende automerken werden ingenomen. Naast equipe Koster/Sanders, uitkomend met een BMW 120d, namen Quint Engel en Dennis de Groot met een Seat Ibiza Cupra de tweede plaats in. De laatste trede op het podium werd toegeëigend door Volkswagen-rijders Ronald Morien en Ferry Duivenvoorde.

De sneeuwbuien die aan de start vooraf gingen, zorgen ervoor dat de race wederom wordt aangevangen op een uitdagende piste. De Seats van de equipes Frankenhout/Rosier en Engel/de Groot, afkomstig vanaf een vierde en zevende plaats, komen zeer goed van hun startplaats en verstoten de BMW van Bertus Sanders en Marc Koster van de eerste plaats.

Sanders moet alle zeilen bijstellen om de eerste positie te heroveren, maar naarmate het asfalt droger wordt, kruipt de Emmenaar steeds dichter naar de achterbumper van de Engel/de Groot – Seat. De voorwiel aangedreven auto heeft namelijk onder natte omstandigheden meer grip als de achterwiel aangedreven BMW. Uiteindelijk duurt het zestien ronden voordat Sanders de leiding herpakt, om een ronde later samen met de Seat de pitstraat in te duiken. Bertus Sanders geeft het stuur uit handen aan teamgenoot Marc Koster, die de leiding tot de finish behoudt. De tweede plek valt ten prooi aan Quint Engel en Dennis de Groot. Na een constant gereden race wordt de derde positie door Ronald Morien en Ferry Duivenvoorde zeker gesteld.

“Naarmate de baan opdroogde, werd het voordeel van de Seat in de Arie Luyendijk-bocht steeds kleiner,” vertelde Bertus Sanders. “Vlak voor de pitstop kon ik er dus in de Tarzanbocht voorbij en kon Marc de wedstrijd vanuit leidende positie uitrijden.” Marc Koster vult aan: “De eerste klap is een daalder waard. We hebben het maximaal aantal punten behaald in een klasse waar de onderlinge verschillen klein zijn. Het is erg leuk om te zien dat de auto’s allemaal hun eigen sterke eigenschappen hebben, zo waren de Seats ongelooflijk snel weg bij de start.”

De derde plaats kan door Ronald Morien en Ferry Duivenvoorde als een persoonlijke overwinning worden gezien. Het duo houdt het hoofd koel en stelt met de Volkswagen Golf de derde plaats zeker. “De Golf is waarschijnlijk de moeilijkste auto om het podium mee te halen,” verklaart Duivenvoorde. “Onze auto is nog het meest standaard ten opzichte van de overige merken. We kunnen prima meekomen, maar er is absoluut meer uit de auto te halen. Het is overigens heel interessant om te zien dat je in deze klasse met iedere auto het podium kan bereiken!”

Nieuwe race, zelfde slachtoffers
Net als de eerste editie van de Toerwagen Diesel Cup afgelopen zaterdag, wordt ook op tweede paasdag de BMW 120d van Cor Euser en Peter van der Kolk door pech gehinderd. Gebeurde het eerder nog in de slotfase van de wedstrijd, nu slaat na reeds drie ronden het noodlot toe. Een ander déjà vu wordt door de equipe Frankenhout en Rosier opgeroepen, die ook weer met een langzaam tempo over het circuit rijdt. Hiermee verliest het duo veel tijd, maar weet de auto toch als zesde te klasseren.

Tijdens de verplichte pitstops houdt nagenoeg iedereen zich aan de voorgeschreven lengte van twee minuten. Helaas heeft de equipe Vos/Verschuur niet geleerd van hun eerder gemaakte fout, want net als op zaterdag maakt het team de pitstop te vluchtig, waardoor zij twee minuten straftijd bij hun eindresultaat krijgen opgeteld. De equipe Braams-van den Berg/Broer begaat dezelfde fout.

De volgende wedstrijden in de Toerwagen Diesel Cup worden verreden tijdens de Profile Tyrecenter Pinksterraces op 10 en 12 mei 2008 te Circuit Park Zandvoort.

UITSLAG PAASRACES 2008
Toerwagen Diesel Cup Race 2: 1. Equipe Koster/Sanders, BMW 120d, 22 ronden in 50 min 20,890 (112,918 km/u); 2. Equipe Engel/de Groot, Seat Ibiza Cupra, op 0,804 seconden en 3. Equipe Morien/Duivenvoorde, VW Golf, op 19,064 seconden.

Stand na twee races
1. Eq. Koster/Sanders: 43 punten
2. Eq. Zwart/Uljee: 28 punten
3. Eq. Engel/de Groot: 26 punten