Marc Koster wederom oppermachtig tijdens Pinksterraces

12 May 2008 - Marc Koster heeft op Circuit Park Zandvoort tijdens de Profile Tyrecenter Pinksterraces wederom een dubbelzege gevierd. Hiermee blijft Koster, geflankeerd door teamgenoot Bertus Sanders, ongeslagen. Zowel afgelopen zaterdag als op pinkstermaandag ging het raceduo in de Toerwagen Diesel Cup met de overwinningen aan de haal. Doordat de concurrenten wegens incidenten terugvielen, loopt het duo sterk uit in het klassement.

Aan het begin van de eerste wedstrijd kenden pole-sitters Ferry Duivenvoorde en Ronald Morien een goede start en wisten hun eerste plaats te verdedigen. Een opgeblazen motor zorgde er zes ronden later echter voor dat equipe Duivenvoorde/Morien vanuit leidende positie terugviel, waardoor Koster en Sanders, na een gevecht met Jan-Joris Verheul en Harry Zomer, hun derde overwinning kon zekerstellen. Vlak achter hen finishten Gaby Uljee en Paulien Zwart op een keurige tweede plaats. “We hebben weer maximaal gescoord!” vertelde Koster verheugd. “Drie uit drie, beter hadden we het gewoon niet kunnen doen. Het wordt geen gemakkelijke opgave om de race maandag te kunnen winnen, want we hebben voor de overwinning acht seconden erestraf voor de volgende race, die we tijdens de rijderwissel extra stil moeten staan. Maar we hopen na afloop natuurlijk weer op het podium te staan!”

En dat podium kwam er ook. Op de hoogste trede welteverstaan. Bij de start wist Marc Koster vanaf pole-position de leiding in de wedstrijd vast te houden. Jan-Joris Verheul lukte het kortstondig deze eerste positie over te nemen, maar na de rijderwissel stelde de Koster/Sanders-equipe orde op zaken. “Ik wist direct vanaf de start een mooi gat te slaan,” vertelde Koster. “Daarna drong Jan-Joris bij me aan. Ik ben het gevecht niet echt aangegaan. Omdat we wisten dat zijn teamgenoot een stuk langzamer was, hoefden we ook geen risico’s te nemen. De concurrentie deed dat wel, want equipe Morien/Duivenvoorde en Cor Euser vielen in de eerste race uit, waardoor ze er ook vandaag niet aan te pas kwamen.”

Pech was er voor Gaby Uljee en Paulien Zwart. De dames vielen met hun babyroze Kinderstoeltje.nl-BMW terug, terwijl ze in een gevecht waren om de tweede positie. Door de hitte op de Zandvoortse racepiste, zorgde een oververhitte motor ervoor dat zij ver terugvielen, waardoor ze hun goede prestatie van zaterdag niet konden herhalen.

De volgende wedstrijden in de Toerwagen Diesel Cup worden verreden tijdens de Jubileumraces op 31 mei en 1 juni a.s. te Circuit Park Zandvoort.

Marc Koster wordt ondersteunt door onder andere Pioneer, Barbequeshop.nl, Plasma-discounter.nl en Kinderstoeltje.nl.

UITSLAG PROFILE TYRECENTER PINKSTERRACES 2008
Toerwagen Diesel Cup Race 1: 1. Equipe Koster/Sanders, BMW 120d, 34 ronden in 1 uur 21 min 35,716 (107,681 km/u); 2. Equipe Zwart/Uljee, BMW 120d, op 0,586 seconde en 3. Equipe Albers/Nooren, BMW 120d, op 11,641 seconden.

Toerwagen Diesel Cup Race 2: 1. Equipe Koster/Sanders, BMW 120d, 28 ronden in 1 uur 01 min 27,027 (117,749 km/u); 2. Equipe Verheul/Zomer, BMW 120d, op 19,969 seconden; 3. Cor Euser, BMW 120d, op 25,287 seconden en 13. Equipe Zwart/Uljee, BMW 120d, op 1 ronde.