Marc Koster zegeviert ook op TT circuit Assen


07 Jul 2008 - Marc Koster heeft samen met teamgenoot Bertus Sanders wederom een overwinning in de Toerwagen Diesel Cup zeker weten te stellen. Na vijf zeges op Circuit Park Zandvoort, bleek het succesvolle raceduo in het Dutch Power Pack ook succesvol op TT Circuit Assen, dat voor Sanders als thuiscircuit geldt. Na een tweede plaats op zaterdag, stelden de klassementsaanvoerders zondag orde op zaken door met een overwinning hun voorsprong in het tussenklassement om de nationale dieseltitel nog verder uit te breiden.

Op het Drentse asfalt, dat een week eerder nog strijdtoneel was voor de 76e TT van Assen, verliep het begin van het weekend voor equipe Koster/Sanders niet geheel vlekkeloos. Ondanks dat Koster en Sanders in de eerste wedstrijd als eerste over de finish kwamen, stonden zij niet op de hoogste trede van het podium. Door een fout voerden zij hun pitstop sneller dan de minimale duur van twee minuten uit, waardoor zij na een opgelegde tijdstraf als tweede in de einduitslag werden geklasseerd.

“Ik had ter voorbereiding voor de eerste race nog geen meter gereden,” vertelde Koster. “Doordat we de pitstop te snel hadden gedaan, kregen we bovendien een tijdstraf van vijftig seconden. Ik heb daarom nog wel gepusht, maar de overwinning was door de tijdstraf niet meer haalbaar.”

In de tweede manche wist Bertus Sanders direct te revancheren van de misgelopen overwinning, door in de eerste ronde de leiding in de wedstrijd over te nemen van equipe De Groot/Engel, die zaterdag de overwinning pakte. Later in de wedstrijd vielen de SEAT-coureurs door een defect terug, waardoor Koster zonder veel moeite de overwinning met een voorsprong van 22 seconden kon binnenhalen. “We hadden vandaag niet echt veel tegenstand,” zo oordeelde hij. “Bertus had een erg mooie inhaalactie in de eerste ronde, maar daarna was er niet veel meer te doen. We zijn in het kampioenschap nu weer wat verder uitgelopen, waardoor we voor de Finaleraces al kampioen kunnen worden!”

Gaby Uljee en Paulien Zwart reden in de eerste manche met hun babyroze Kinderstoeltje.nl-BMW na een constante race naar een zesde positie. Op het eind van de tweede race kwamen de snelle dames slechts 2,8 seconden tekort voor de derde podiumplaats en besloten het weekend dus als vierde. Daarmee verstevigen zij hun derde positie in de stand van het kampioenschap.

De komende wedstrijden in de Toerwagen Diesel Cup worden 9 en 10 augustus a.s. verreden tijdens Masters of Formula 3 op Circuit Zolder (B).

Marc Koster wordt ondersteund door onder andere Pioneer, Barbequeshop.nl, Plasma-discounter.nl en Kinderstoeltje.nl.

UITSLAG DUTCH POWER PACK TT CIRCUIT ASSEN 2008
Toerwagen Diesel Cup Race 1: 1. Equipe de Groot/Engel, SEAT Ibiza, 47 ronden in 1 uur 41 min 16,491 (126,834 km/u); 2. Equipe Koster/Sanders, BMW 120d, op 36,953 seconden; 3. Equipe Abresch/Veltman, BMW 120d, op 52,924 seconden en 6. Equipe Zwart/Uljee, BMW 120d, op 1 min 19,472 seconden.

Toerwagen Diesel Cup Race 2: 1. Equipe Koster/Sanders, BMW 120d, 23 ronden in 50 min 35,352 (124,254 km/u); 2. Equipe Morien/Duivenvoorde, VW Golf, op 22,284 seconden; 3. Equipe Abresch/Veltman, BMW 120d, op 26,872 seconden en 4. Equipe Zwart/Uljee, BMW 120d, op 29,673 seconden.

Stand na acht races:
1. Eq. Koster/Sanders 159 punten
2. Ronald Morien 105
3. Eq. Uljee/Zwart 99