Kampioenen Marc Koster en Bertus Sanders sluiten seizoen af op het podium

26 Oct 2008 - Marc Koster heeft samen met teamgenoot Bertus Sanders het eerste seizoen van de Toerwagen Diesel Cup op het podium afgesloten. Het door Pioneer ondersteunde BMW-duo, dat vorige maand al tot kampioen gekroond werd, kan tevreden terugkijken op een seizoen waarin zij totaal acht wedstrijden wisten te winnen. De laatste twee wedstrijden, verreden tijdens de Formido Finaleraces op Circuit Park Zandvoort, brachten Koster en Sanders een derde en vijfde positie. Gaby Uljee en Paulien Zwart brachten hun babyroze Kinderstoeltje.nl-BMW tweemaal als zesde over de finish.

De eerste race werd een moeilijke wedstrijd voor het kampioenstweetal. De wedstrijd werd kwam op naam van Kevin Veltman, op de voet gevolgd door equipe De Groot/Engel en Van Es/Molenaar. Op de vijfde plaats volgden Koster en Sanders. “Kevin is een heel snelle rijder, die eigenlijk onderschat wordt”, vertelde Koster. “Voor ons verliep de race niet best, het schoot gewoon niet op. We rijden sinds kort verplicht met een andere uitlaat, waardoor we snelheid missen en er niet meer aan te pas komen. Maar morgen is er een nieuwe dag met nieuwe kansen.”

De tweede manche verliep voor Koster en Sanders een stuk beter. Na een gevecht met de Honda Civic van Sandor van Es en Donald Molenaar, wist Koster/Sanders door te stoten naar de derde plek. In de slotfase kwam de kampioensequipe nog dichtbij de SEAT van Dennis de Groot en Quint Engel voor de tweede positie, maar de wedstrijd duurde tekort om het nog tot een gevecht te laten komen. “De regen zat ons mee. Op papier zijn we in de regen niet de sterkste auto, maar ik denk dat Bertus en ik als rijders onder deze omstandigheden het verschil kunnen maken. Ik had een goede start en wist gelijk twee auto’s te pakken. Ronald Morien kon ik niet achter me houden, maar ik kwam wel stukje bij beetje dichter bij de Honda van Molenaar/Van Es. Ik ben toen wat scherper gaan rijden en er ontstond een leuk gevecht waarbij het me lukte er langs te komen. Gelukkig hebben we vandaag het seizoen op het podium kunnen afsluiten!”

Koster kijkt tevreden terug op het debuutseizoen van de Toerwagen Diesel Cup en is al bezig met de plannen voor het volgend jaar: “Ik vond het een leuk debuutjaar van de serie. Of we volgend jaar weer aan de start van de Toerwagen Diesel Cup staan is niet zeker, dat hangt van het budget af. We richten ons voor volgend jaar op de Langstreckenmeisterschaft op de Nürburgring (Nordschleife). Dat is een langeafstandskampioenschap op een van de meest uitdagende circuits ter wereld. Het is echt een eer om daar te mogen rijden. Ik heb veel verhalen van Tom Coronel over de Nordschleife gehoord en ook mijn vader heeft er vroeger races gereden. Waarschijnlijk zal ik samen met Bertus in een BMW 123d gaan rijden en we hopen dat Jan-Joris Verheul ons team komt versterken. Dit is absoluut iets dat ik in mijn leven gedaan wil hebben!”

Marc Koster wordt ondersteund door Pioneer, Barbequeshop.nl, Plasma-discounter.nl en Kinderstoeltje.nl.

UITSLAG FORMIDO FINALERACES 2008
Toerwagen Diesel Cup Race 1: 1. Kevin Veltman, BMW 120d, 47 ronden in 1 uur 41 min 2,495 (120,205 km/u), 2. Equipe De Groot/Engel, Seat Ibiza Cupra, op 0,764 seconden, 3. Equipe Molenaar/Van Es, Honda Civic, op 1,170 seconden, 5. Equipe Koster/Sanders, BMW 120d, op 36,514 seconden en 6. Equipe Zwart/Uljee, BMW 120d, op 44,744 seconden.
Toerwagen Diesel Cup Race 2: 1. Equipe Morien/Duivenvoorde, VW Golf, 21 ronden in 50 min 15,106 (107,993 km/u), 2. Equipe De Groot/Engel, SEAT Ibiza Cupra, op 7,008 seconden, 3. Equipe Koster/Sanders, BMW 120d, op 12,445 seconden en 6. Equipe Zwart/Uljee, BMW 120d, op 1 min 18,879.