Marc Koster en Bertus Sanders klaar voor strijd in Dutch GT4 Championship


07 Apr 2010 - Marc Koster en Bertus Sanders komen volgend seizoen uit in het Dutch GT4 Championship, dat wordt beschouwd als de eredivisie van de nationale autosport. Met een Porsche 911 GT4 van het Belgische raceteam Speedlover verwacht het raceduo komend seizoen vaak acte de présance op het erepodium te geven. Voor het nieuwe seizoen van het Dutch GT4 wordt komend weekend tijdens de Paasraces op Circuit Park Zandvoort het startsein gegeven. “Ik weet zeker dat we een zeer geslaagd seizoen tegemoet gaan!”

Afgelopen seizoen stond het Dutch GT4 garant voor bloedstollende wedstrijden tussen de top van de Nederlandse coureurs in een Mustang, Aston Martin, Ginetta, BMW, Maserati, Donkervoort, Corvette of Porsche. Koster en Sanders kozen voor het laatste. Niet in de laatste plaats omdat de ‘911’ de kampioensauto van afgelopen jaar was. “Ik vind het een hele eer om dit jaar Porsche te mogen rijden”, vertelt Koster, die in de BMW 130i Cup en Toerwagen Diesel Cup diverse successen behaalde. “De afgelopen jaren heb ik vooral met BMW’s gereden, maar racen met een Porsche is iets wat ik al heel lang op mijn verlanglijstje had staan en dat gaat nu een heel seizoen lang gebeuren. Alle GT4-auto’s zijn ongeveer twee seconden sneller ten opzichte van vorig seizoen. Voor de Porsche betekent dat er een ‘snellere’ computer in zit en we dus met een stuk meer vermogen de strijd aangaan.”

Koster deelt de auto met zijn oude rivaal uit de Toyota Yaris Cup, maar inmiddels goede vriend, Bertus Sanders. De equipe Koster/Sanders behaalde al diverse successen in het Winter Endurance Kampioenschap en in de Toerwagen Diesel Cup behaalde het in 2008 zelfs het kampioenschap. “In 2003 waren Marc en ik elkaars aartsrivalen in de Toyota Yaris Cup, maar zijn later weer met elkaar in contact gekomen en sindsdien veel met elkaar gereden”, zegt Sanders. “De Porsche is in het GT4 een bewezen snelle auto, waarmee we in het dikke GT-veld verwachten vaak in de top drie te rijden.”

Het duo Koster/Sanders rijdt onder de vlag van het Belgische raceteam Speedlover, dat door de Nederlandse bedrijven Cosmo Hairstyling en Radio Veronica wordt ondersteund. De teamgenoten van het tweetal zijn Richard Verburg, Frank Wilschut, Mathijs Bakker en Mark Kroes. “Mijn eerste kennismaking met Speedlover was goed”, vertelt Koster. “Het team van André van Hoof komt professioneel, leuk en gezellig over. Ik weet zeker dat we een zeer geslaagd seizoen tegemoet gaan!”

Het Dutch GT4 Championship rijdt dit seizoen 20 races, verspreid over zeven weekenden op Circuit Park Zandvoort (5 maal), TT Circuit Assen en de Duitse Nürburgring (beide één maal). Ieder weekend (behalve op de Nürburgring) zijn er drie wedstrijden. Twee sprintraces, waarvan Marc en Bertus er beide één individueel rijden. In de hoofdrace wordt halverwege de wedstrijd tijdens een pitstop het stuur overgegeven. De hoofdrace wordt met Pasen live op RTL7 uitgezonden, terwijl er ook aan de andere twee races op deze zender aandacht wordt besteed.

Marc Koster en Bertus Sanders worden dit seizoen ondersteund door Cosmo Hairstyling en Radio Veronica.