Sterke race Marc Koster op Nürburgring blijft onbeloond


31 Aug 2010 - Marc Koster (Blaricum) heeft een sterke race gereden in het Dutch GT4 Championship, dat afgelopen weekeinde samen met de GT4 European Cup in het voorprogramma van het FIA GT1 wereldkampioenschap op de Nürburgring in actie kwam. Koster zag achter het stuur van zijn Porsche 997 GT4 zijn sterke inhaalrace niet beloond worden, nadat hij tijdens een pitstop bijna een ronde achterstand opliep. “Ik heb bij elkaar ongeveer zeventien auto’s ingehaald, maar een slechte pitstop is onmogelijk goed te maken.”

Doordat het Dutch GT4 Championship afgelopen weekeinde samen reed met de GT4 European Cup, waren er niet drie, maar zoals in Europa gebruikelijk twee races van ieder veertig minuten. Het was tevens voor het eerst dat zowel Marc Koster als Bertus Sanders op het circuit in de Eifel in actie kwamen. “Als je hier op donderdag aankomt, weet je niet wat je meemaakt”, vertelde Koster. “De afgelopen jaren is hier ontzettend veel verbouwd en het ziet er indrukwekkend uit. Dit is echt het Mekka van de autosport en het is een mooie, technische baan. Het was voor ons een compleet nieuwe ervaring om samen met het Europese GT4 te rijden en Bertus en ik waren ongeveer de enige die hier nog geen ervaring hadden. We voelden ons voor het eerst groentjes.”

Koster reed op zaterdag de eerste race, die op een opdrogende baan gestart werd. Voor de race was er een regenbui op het 5,148 kilometer lange circuit neergedaald, waardoor het overgrote deel van het startveld van 34 auto’s regenbanden liet monteren. Ook Koster startte met ‘natweerbanden’ en klom in rap tempo vanaf de twintigste startpositie algemeen (elfde onder de Dutch GT4-deelnemers) naar voren. “Ik heb een waanzinnig goede race gereden”, zei Koster. “Ik had een lekkere start en ging in dit grote veld als een warm mes door de boter. Op een natte baan is Porsche in het voordeel en ik zat vlak achter de toprijders, totdat een ontzettend slechte pitstop me ver deed terugvallen.”

Toen er een droge lijn op het asfalt ontstond, zocht Koster de pitstraat op om de regenbanden om te laten omwisselen voor slicks. Bij Koster duurde de pitstop in totaliteit, inclusief het in- en uitrijden van de pitstraat, 3:44,750 minuten. “Dat was natuurlijk onmogelijk nog goed te maken”, vervolgde Koster teleurgesteld. “Ik zakte ver terug, maar was op sommige momenten de snelste auto op de baan en wist in de slotfase weer ongeveer zeven auto’s in te halen. Als je dan bedenkt dat ik achter Donald Molenaar de pits in kwam en hij uiteindelijk zesde is geworden, dan had er absoluut een mooi resultaat in gezeten. Desondanks heb ik een goed weekeinde gehad in Duitsland, want het was echt een feest om hier te mogen rijden.”

Voor zijn teamgenoot Bertus Sanders, die zondag de tweede race reed, was het feitelijk na de eerste bocht al voorbij. “Ik had een goede start en had een paar man te pakken, toen ik in de eerste bocht een Corvette op mijn linkerachterkant kreeg die mijn velg krom drukte. Ik moest de pits opzoeken voor een nieuwe achterband”, liet Sanders weten. “Maar ook met een nieuwe achterband ging het niet echt lekker, want na de stop had ik niet de beschikking over het volle vermogen. Pas bij de reguliere pitstop was het probleem verholpen na een reset van de computer. Qua prestaties was het niets dit weekeinde en helaas kreeg Marc na zijn fantastische race niet het resultaat dat hij verdiende, maar ik vond het leuk om hier op deze prachtige baan te rijden tijdens een mooi evenement als het FIA GT1.”

De volgende races in het Dutch GT4 Championship worden verreden tijdens de Wijzonol Trophy, 18 en 19 september op Circuit Park Zandvoort.

FIA GT1 WERELDKAMPIOENSCHAP NÜRBURGRING 2010
Race 1 Dutch GT4 Championship en GT4 European Cup: 1. Ricardo van der Ende, BMW M3 GT4, 16 ronden in 40:06,530 minuten, 2. Christiaan Frankenhout, Porsche 997 GT4, op 18,792, 3. Phil Bastiaans, Porsche 997 GT4, op 28,705, 23. Marc Koster, Porsche 997 GT4, op 1 ronde.

Race 2 Dutch GT4 Championship en GT4 European Cup: 1. Matt Nicoll-Jones, Ginetta G50, 18 ronden in 41:23,965 minuten, 2. Duncan Huisman, BMW M3 GT4, op 3,834 seconden, 3. Melvin de Groot, BMW M3 GT4, op 6,311, 26. Bertus Sanders, Porsche 997 GT4, op 1 ronde.

Stand na 14 van 20 races:
1. Duncan Huisman, 99 punten
2. Phil Bastiaans, 90
3. Christiaan Frankenhout, 90
16. Marc Koster, 27